Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Våra hållbarhetsmål

Våra hållbarhetsmål
Hållbarhet är en av våra fyra hörnstenar och en central del av vår strategi. Som ledande aktör i livsmedelskedjan vill vi vara en god kraft för förändring i hela branschen.
 – Vi sätter ambitiösa mål, inte bara för vår egen verksamhet, utan också för hela vår värdekedja. Vi strävar efter att påverka våra leverantörer och inspirera dig som kund att göra kloka inköpsbeslut, säger Emelie Hansson, hållbarhets- och kvalitetschef Martin & Servera-gruppen. 
 
Genom ambitiösa klimatmål tar vi ansvar för att, i samarbete med leverantörer och kunder, begränsa utsläpp av växthusgaser genom hela värdekedjan i linje med Parisavtalets 1,5 graders-mål. Klimatmålen är validerade och godkända av Science Based Target initiative. 

Våra hållbarhetsmål

Våra leverantörer: Samarbeta och ställa krav på leverantörer.

2030

Plastförpackningar för egna märkesvaror  ska vara av fossilfri eller återvunnen råvara.

2028

82 % av försäljningens klimatpåverkan ska komma från leverantörer med vetenskapligt baserade klimatmål.

Egen verksamhet: Fossila transporter och resurseffektiv verksamhet.

2025

Halverat matsvinn i Martin & Serveras egen verksamhet.

2025

100 % fossilfria transporter.

2030 

70 % lägre klimatpåverkan i egen verksamhet.

Försäljning av produkter: Ökad försäljning av hållbara och klimatsmarta produkter.

2030

30 % lägre klimatpåverkan från vår livsmedelsförsäljning.

2030

Ökad försäljningsandel av ekologiska och miljömärkta varor 20 % för privata kunder och 50 % för offentliga kunder.

Leverantörerna 

Produkterna vi köper in är avgörande för vårt erbjudande. Därför är samarbetet med producenter och leverantörer av största vikt. För att driva hållbar utveckling inom restaurangbranschen behöver vi hållbara innovationer, nya idéer och klimatsmarta produkter från våra leverantörer. 

Vår verksamhet 

I vår egen verksamhet fokuserar vi på hållbarhets- och klimatarbete genom att optimera uppvärmning av fastigheter, kylning av lager, använda miljövänliga drivmedel för våra lastbilar, och minimera körsträckor. Vi arbetar också aktivt för att minska matsvinnet. Här kan vi själva fatta beslut och prioritera våra resurser. 

Produkterna vi säljer 

Vi samarbetar med dig som kund, kockar och inspiratörer för att driva hållbar utveckling. Tillsammans vill vi påverka och inspirera konsumenterna att ställa krav på maten de beställer eller får serverad – oavsett om det är i skolan, på konferensen eller på krogen. 

Hållbarhetsprogram

Hållbarhetsprogram - Martin & Servera Restauranghandel och Martin & Servera Logistik

Hållbarhetsprogram - Galateakoncernen

Hållbarhetsprogram - Sorundahallarna

Läs också

Hållbarhet

Våra viktigaste hållbarhetsmål – så går det

Vi följer naturligtvis utvecklingen för våra viktiga hållbarhetsmål för hela vår värdekedja.
Hållbarhet

Våra klimatmål

Martin & Servera ska vara restaurangbranschens mest hållbara partner. Genom ambitiösa klimatmål tar vi ansvar för att, i samarbete med leverantörer och kunder, begränsa utsläpp av växthusgaser genom hela värdekedjan i linje med Parisavtalets 1,5 graders-mål. Klimatmålen är validerade och godkända av Science Based Target initiative.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.